historial de la productora
 

El primer projecte d’Abyssinia Films va ser “Els pobles del Rift Valley”. Es tracta d’una sèrie documental de 5 capítols que retrata diferents ètnies etíops. Va ser produïda per Televisió Espanyola i estrenada en aquest canal el setembre de 2006.

L'any 2005, Abyssinia Films va produir el documental "Norró, historia d'una ablació". Aquest treball va obtenir el primer premi en el festival "La imagen del Sur" de Córdoba i va participar també en el projecte "Tierra de todos", una iniciativa humanitària on varis documentals sobre drets humans van ser projectats en diferents festivals europeus. Sobre aquest documental també s'han realitzat 1000 copies en dvd per ser distribuïdes en col·legis, centres cívics i biblioteques per poder organitzar projeccions i debats.

L'any 2008, Abyssinia Films va produir el projecte "Una terra, una vida", una pel·lícula documental, escrita i dirigida per Marina Sans i Pere Herms i coproduida per Abyssinia Films, Cinema i TV i Televisió de Catalunya. Aquest film gira entorn la problemàtica de la terra al Brasil, una de les causes del bisbe català Pere Casaldàliga, instal·lat des de fa 40 anys al Mato Grosso (Brasil). Va ser estrenat a TVC el novembre de 2008.

L'any 2011, Abyssinia produeix el documental "del vent al blau", coproduït amb Televisió de Catalunya i amb la participació de l'AECID i l'ICIC. Un treball que denuncia diferents conflictes socials i ambientals de Sudamèrica, i alhora elabora una reflexió personal sobre l'apropament entre l'esser humà i la natura. Estrenat a TVC el 2012 i projectat als festivals i secció oficial de FIPA (Biarritz) i MiradasDOC.

L'any 2013, Abyssinia Films produeix el documental "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres". Un diari filmat que relata les vivències d'un cineasta i un alpinista que vaguen durant 5 mesos per la serralada de l'Himàlaia i l'intent de pujar a la vuitena muntanya més alta del món, el Manaslu de 8.163 metres. Estrenat al festival de muntanya de Torelló, el novembre de 2013.