documentals produïts
 
 
 
Manaslu2013 ELS HOMES QUE VOLIEN PUJAR UNA
MUNTANYA DE MÉS DE 8.000 METRES - 78'
Direcció, guió, càmera i muntatge: Pere Herms
Cap d'expedició: Raül Corominas i Pere Herms
Banda sonora: Santi Careta
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
© 2013, Abyssinia Films
 
Storyline: Aquesta és la historia d'en Ral i en Pere, un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada a una muntanya de més de 8.000m. Durant mesos, cineasta i alpinista es desplacen a la recerca d'experiències vitals per l'Himàlaia per acabar intentant ascendir la vuitena muntanya més alta del món, el Manaslu de 8.163m.
 
 

 

 
 
DEL VENT AL BLAU- 63'
Direcció, guió, càmera i muntatge: Pere Herms
Productor executiu: Pere Herms
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
© 2011, Abyssinia Films, Televisió de Catalunya
 
Storyline: Diari filmat d'un viatger-cineasta que recorre l'Equador, Perú i Bolívia. Es tracta d'una reflexió crítica sobre el distanciament cada vegada més acusat entre l'home i la natura, i les conseqüències negatives que deriven de l'actual model de desenvolupament, altament insostenible i insolidari.
 
alcances ficma
 
 
 
aa UNA TERRA, UNA VIDA - 59'
Direcció, guió, càmera i muntatge: Marina Sans, Pere Herms
Productor executiu: Francisco Vargas
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
© 2008, Cinema i Televisió, Abyssinia Films, Televisió de Catalunya
 
Storyline:Retrat humà d'un col·lectiu de sense terra del Brasil, acampats des de fa 5 anys en barraques de troncs i lones esperant que s'apliqui la reforma agrària, i de l'esperança dipositada en Pere Casaldàliga, veu dels pobres durant més de 40 anys a Sudamèrica.
 
Web del documental
FICMA ALCANCES DOCUPOLIS
 
 
 
norró NORRÓ, HISTORIA D'UNA ABLACIÓ - 56'
Direcció: Marcel Brau, Pere Herms
Guió, càmera i muntatge: Pere Herms
Ajudant de direcció: Marina Sans
© 2006, Abyssinia Films, Danakil Produccions
 
Storyline: Aquest documental explica la història de la Norró i la Nohode, dues germanes Dasanetch que varen ser sotmeses a l'ablació. Amb elles i la seva família conviurem els dies previs a la celebració d'aquest ritual. A través de les seves paraules i els seus gests sabrem què pensen i perquè es practica aquesta tradició tan arrelada en la seva cultura.
 
Web del documental
LA IMAGEN DEL SUR
 
 
 
nuer ELS POBLES DEL RIFT VALLEY - 4 x 52'
Direcció: Marcel Brau, Pere Herms
Guió, càmera i muntatge: Pere Herms
Ajudant de direcció: Marina Sans
© 2005, Abyssinia Films, Danakil Produccions
 
Sinopsis de la sèrie: "Els Pobles del Rift Valley" és una sèrie documental de caràcter etnogràfic que mostra les preocupacions i inquietuds de diferents personatges africans, formes de vida, costums i tradicions.
 
Web del documental
 
 
 
 
gatnyapon GATNYAPON, AIXÒ QUE VEUS ÉS CASA TEVA - 6'
Càmera, muntatge: Pere Herms
Direcció, Guió: Marina Sans, Pere Herms
© 2005, Abyssinia Films, Danakil Produccions
 
 
Sinopsis: Durant el rodatge d'un documental sobre la ètnia Nuer a l'oest d'Etiòpia, una dona que es diu Nyaboth ens va preguntar si podíem gravar un missatge i fer-lo arribar al seu fill Gatnyapon, el qual va emigrar als Estats Units fa 10 anys.
Documents: Missatge a Gatnyapon
 
 
 
tribus TRIBUS DE ETIOPÍA - 3 x 52'
Dirección: Marcel Brau, Albert Albacete
Cámara, montaje: Pere Herms
Guión: Marina Sans
© 2004, Alma Ata International Pictures
 
Emisión en TV: Televisió Espanyola (març 2003), Televisió de Catalunya (2007)
 
Capítols i sinopsis:

1. Los Surma: los guerreros del Donga: Pels Surma, una de les ètnies més aïllades d'Etiòpia, les lluites del Donga son l'acte més important de l'any i una forma de demostrar el seu valor en una de les celebracions més dures d'Àfrica.

2. Los Hamer: Hailo, tradición o ruptura: Hailó, venguda en matrimoni als 14 anys, va haver de fugir per no veure's sotmesa a la tradició del seu Poble. Kala, amic d'infància, es prepara per celebrar l'Ukulí Pulà, la festa d'iniciació més important de tota la tribu Hamer.

3. Los Konso: Ashue y las mujeres de la leña: Les dones Konso son famoses a Etiòpia per la seva extraordinària fortalesa, transportant fardells de llenya de fins a 80 kg. durant quilòmetres per terrenys pedregosos. No es d'estranyar que per ells la mort tingui un sentit molt especial.

Festivales:
FIPA
 
 
 
habarigani HABARIGANI - 19'
Dirección, guión, cámara y montaje: Marina Sans, Pere Herms
© 2001, Cirujanos Plásticos Mundi
 
 
 
 
Sinopsis: Documental que mostra els treballs d'ajuda humanitària que la fundació Cirujanos Plásticos Mundi desenvolupa a Wamba, un poblet ubicat en mig de la zona Samburu al nord de Kenya. Aquesta ONG dedica els seus esforços a la cirugia reconstructiva. També es fa un reconeixement a la tasca i 30 anys de dedicació als més necessitats del fundador de l'hospital de Wamba: el Dr. Prandoni.